Kindercoaches

Zet kinderen in hun kracht!!

Ben jij een kindercoach of begeleid je kinderen bijv. bij dyslexie, rouwverwerking, adhd, hoog gevoeligheid, hoogbegaafdheid? Dan mag ZaaiGoed niet in jouw toolkit ontbreken om kinderen in hun kracht te zetten!!

Hoe zorg je er als kindercoach voor dat je het kind de optimale ruimte biedt zodat de coaching goed en vooral soepel verloopt? Wat is jouw rol als coach?
We kennen het allemaal, je bent een kind aan het begeleiden en je belandt op een punt dat het niet lekker loopt. Op deze momenten bestaat het risico dat je jezelf en de verbinding met het kind kan verliezen, vaak gaan we dan invullen of oplossen. We willen nou eenmaal het beste voor het kind. Op zo’n moment kijk je naar de situatie door een bepaald filter en bestaat de kans dat je dingen over het hoofd ziet.

Als coach werk je vaak vanuit verschillende rollen, de meest ideale rol is de tuinman. Als coach ben je gelijkwaardig aan de client, dat wil zeggen dat een ieder zijn eigen rol heeft en dat jij net zoveel van het kind leert als het kind van jou. Jij ziet als tuinman wat iemand nodig heeft, bent flexibel, hebt vertrouwen in het proces en begeleid dit proces zorgvuldig. Een goede tuinman weet immers dat geen plant hetzelfde groeit, dat de omstandigheden een belangrijke rol spelen.

Om een kind goed te coachen is de intake heel erg belangrijk. Niet alleen de intake voordat je het traject start maar ook een soort intake, noem het een begingesprek, aan het begin van elke sessie. Hiermee zorg je dat je in verbinding staat met het kind en kan iedereen zijn of haar verwachtingen uitspreken. Om deze gesprekken op een natuurlijke manier te doen is het heel handig om ZaaiGoed in te zetten. Bij ZaaiGoed gaat het niet over goed of fout, het gaat echt over bewustwording. We bepalen zelf door welk filter we de situatie zien.

Speciaal voor alle mensen die met kinderen werken starten we met de opleiding ZaaiGoed als kindercoach. https://www.essisme.nl/…/opleiding-zaaigoed-als-kindercoach…

Hoe kun je vruchten plukken van ZaaiGoed in jouw praktijk?? Lees hier een blog van een kindercoach rondom dyslexie die ZaaiGoed inzet.
 

ZaaiGoed als kindercoach

Doe mee met de praktische opleiding en krijg ZaaiGoed in handen!

Aanmelden start mei 2019