Beste nieuwsbrief abonnee,

De zomer is voorbij en de herfst is nu toch echt begonnen. Hoogste tijd voor een update van het ZaaiGoed front! Er is een hoop gebeurd en er staat een hoop op stapel. In deze nieuwbrief brengen we je weer op de hoogte.

 

 

KIKI GASTOUDERCONGRES GROOT SUCCES!!!

Op 24 september jl. hebben we op het jaarlijkse KIKI gastoudercongres het ZaaiGoed gepromoot. Wat een leuke reacties hebben we gekregen! Langs deze weg willen we nog graag alle gastouders bedanken voor hun positiviteit die naar ons toestroomde.
Ter afsluiting van het congres heeft Silvia Romijn in de theaterzaal op speelse wijze een korte introductie over het ZaaiGoed gegeven. Ook Tess, Mo, Max en Kate waren erbij :-)! Er zijn opnames van gemaakt en die kan je bekijken via deze link: https://vimeo.com/185635132.

De ZaaiGoed marktkraam op het gastoudercongres:

 

VEEL NIEUWE TRAININGEN EN OP NIEUWE LOCATIES

Mede door de concrete respons van de gastouders en gastouderbureaus staan er de komende maanden heel wat trainingen gepland. Ook op nieuwe locaties en daar zijn we heel blij mee: Velp, Helmond, Schiedam, Sint-Michielgestel en Bergschenhoek. Aanmelden kan nog, als je snel bent! http://www.essisme.nl/webshop/geplande-trainingen.

 

OPLEIDING ZAAIGOED TRAINERS BIJNA AFGEROND

Bovengenoemde trainingen zullen gegeven worden door enthousiaste trainers die het afgelopen half jaar druk doende zijn geweest met de opleiding tot ZaaiGoed trainer. Omdat deze trainingen door hen gedaan worden in het kader van de opleiding zal er telkens een ervaren trainer aanwezig zijn.

Wij hopen in het nieuwe jaar enkele nieuwe ZaaiGoed trainers aan het team te kunnen gaan toevoegen om zo de groeiende vraag in het hele land te kunnen blijven beantwoorden.

 

ZAAIGOED OP DE VAKBEURS KINDEROPVANG EN ONDERWIJS IN ANTWERPEN

Maar ook komen wij graag in Vlaanderen ZaaiGoed zaaien! We zijn al eens over de grens geweest voor een kennismakingsworkshop en dat is goed bevallen. Op 14 en 15 oktober a.s. zullen we daarom deelnemen aan de 'Vakbeurs kinderopvang en onderwijs' in Antwerpen, zeg maar de Vlaamse variant van de KindVak. We hebben er heel veel zin in!

 

                        

 

BEKENDMAKING WINNAARS WINACTIE GASTOUDERCONGRES UITGESTELD (!!!)

Op het gastoudercongres hadden we twee winacties. Voor de ene hoefde je alleen je contactgegevens in de Bak van Mo te doen. De winnaar van die winactie maken we volgende week bekend. Houd daarvoor onze facebook pagina in de gaten! Voor de andere winactie vroegen we je een complimentensticker van Tess, Mo, Max en Kate aan iemand te geven, daar een foto van te maken en die te delen op onze facebook pagina. Tot nu toe hebben twee gastouders dat gedaan, op hele leuke wijze en om hele fijne mensen eens een welverdiend compliment te geven. Wie wil jij een dik compliment geven? Je kan nog meedoen aan de actie en maak kans op een jaar gratis toegang tot de ZaaiGoed Digituin, t.w.v. € 36,-. Hieronder in deze nieuwsbrief meer informatie over de ZaaiGoed Digituin.

Dus pak de stickers erbij, plak `m op iemand die een compliment verdient en zet een foto ervan op facebook (en deel `m bij ons)!

 

SINTERKLAASKADOOTJES???

Misschien een beetje vroeg, maar voor je het weet is de Sinterklaastijd weer volop losgebarsten. Inspiratie nodig voor originele kadootjes die ook nog eens helpen om ZaaiGoed in de praktijk te zaaien? Kijk dan eens rond in onze webshop. Je vindt er vanalles. ZaaiGoed puzzels (6, 9, 12, 16 stukjes) voor kinderen van 2-4, Dubbels om 'Focus' mee te oefenen, de ZaaiGoed verhalenklappers (0-4 en 4-8), de handpoppen van Tess, Mo, Max en Kate, de GroeiGoed tas, Boos & Troos, de IK BOX, het spel Staan als een boom. En als we dan toch bezig zijn, verstuur dit jaar eens gezellige ZaaiGoed kerstkaartjes!

Naar de webshop: http://www.essisme.nl/webshop/materialen

 

TIP: DE ZAAIGOED DIGITUIN, EEN JAAR LANG VOOR MAAR € 3,- PER MAAND

Kan je niet naar een training en wil je toch graag al beginnen met ZaaiGoed? Neem dan een abonnement op de ZaaiGoed DigiTuin. In deze digitale omgeving kom je alles te weten over de ZaaiGoed methode. Je vindt er naast de theorie veel tips, een bomvolle database met (ZaaiGoed)activiteiten, liedjes, de gebaren en verhaaltjes. Gedurende het jaar ontvang je daarnaast elke 12 dagen een leuke mail. Daarin lichten we er een ZaaiGoed uit met kleine opdrachtjes, oefeningen en inspiratie d.m.v. quotes of een filmpje. Voor maar € 3,- per maand heb je een complete methode tot je beschikking en je kan er meteen mee aan de slag! Er zijn 3 DigiTuinen: voor 0-4, 4-8 en 8-12 jaar. Je kan hier bestellen: http://www.essisme.nl/webshop/zaaigoed-digituin

 

VOLG JE ONZE FACEBOOKPAGINA AL?

Wil je op de hoogte blijven en regelmatig inspiratie opdoen? Op onze facebookpagina posten we alle nieuwtjes, leuke filmpjes en foto`s, inspirerende quotes en ervaringen met ZaaiGoed uit de praktijk. Dit is onze pagina: https://www.facebook.com/essisme/

 

Dat was `m weer! Deel en verspreid deze nieuwsbrief gerust. Zaai zoveel je kan!