Handige info voor je begint!

Beste opvoeder!

Welkom, leuk dat je er bent! Er is hier heel veel te doen.
Hieronder geven we je korte algemene info over het gebruik van deze Digituin.

Doel ZaaiGoed Digituin

Het doel is om ZaaiGoed structureel te blijven gebruiken. Deze Digituin is zodanig ontworpen dat je zelf en in je eigen tempo het ZaaiGoed je eigen kan maken. Je vindt hier veel achtergrondinformatie per ZaaiGoed, filmpjes, tips en allerlei activiteiten die je kunt gaan doen met de kinderen om het ZaaiGoed bij hen te zaaien. Ook kun je hier onderzoeken hoe het ZaaiGoed in jouzelf is ontwikkeld. 

Onlinetraining

Bij ieder ZaaiGoed vind je een onderdeel: ZaaiGoed in beeld: dit is de onlinetraining. 

Tess, Mo, Max, en Kate

Bij deze vier links bovenin vind je de kern van deze Digituin: de 28 ZaaiGoed van Tess, Mo, Max en Kate. Via de menubalk (en de carrousel die verschijnt als je hem gebruikt), vind je alle ins en outs per ZaaiGoed.

'Actief'

In de Digituin vind je een database met activiteiten die je kunt doen met de kinderen om het ZaaiGoed te zaaien. Het zijn activiteiten die zonder meer al leuk zijn om te doen én je kan er ook ZaaiGoed bij zaaien. Bij de beschrijving hebben we suggesties gedaan van hoe je dat dan kan doen. Je zal zien dat zaaien zo wel heel makkelijk wordt! Je vindt de activiteiten ofwel via de link 'Actief" bovenin het menu, ofwel bij de uitleg van elk ZaaiGoed, namelijk bij de link 'Actief met ZaaiGoed'. We blijven de database vullen dus hij zal groeien en groeien. Check regelmatig. Als je zelf leuke activiteiten kent die je met ons wilt delen, stuur ze dan naar info@essisme.nl. We zijn heel benieuwd!

2-wekelijkse reminders

De kracht van ZaaiGoed zit `m in de herhaling. Zaaien, zaaien, zaaien dus. Alle informatie en tips die je daarvoor nodig hebt vind je hier, in de Digituin. Daarnaast zorgen we dat je elke 12 dagen een e-mail van ons ontvangt. Daarin staan 3 kleine opdrachtjes m.b.t. één ZaaiGoed. Gedurende 1 jaar jaar zetten we zo dus telkens 1 ZaaiGoed centraal. De opdrachtjes zijn speels, laagdrempelig, verdiepend, inspirerend en informatief en bieden tevens concrete handvatten hoe te zaaien:

  1. bij het kind,
  2. bij jezelf en
  3. op het werk

Kom je er niet meteen aan toe, bewaar de mails en doe ze later nog eens een keer.

 Heel veel plezier!